• صفحه اصلی
  • مرور
    • شماره جاری
    • بر اساس شماره‌های نشریه
    • بر اساس نویسندگان
    • بر اساس موضوعات
    • نمایه نویسندگان
    • نمایه کلیدواژه ها
  • اطلاعات نشریه
    • درباره نشریه
    • اعضای هیات تحریریه
    • اهداف و چشم انداز
    • فرایند داوری و پذیرش مقالات
    • اصول اخلاقی انتشار مقاله
    • بانک ها و نمایه نامه ها
  • راهنمای نویسندگان
  • ارسال مقاله
  • داوران
  • تماس با ما
 
  • ورود به سامانه ▼
    • ورود به سامانه
    • ثبت نام در سامانه
  • English
صفحه اصلی فهرست مقالات مشخصات مقاله
  • ذخیره رکوردها
  • |
  • نسخه قابل چاپ
  • |
  • توصیه به دوستان
  • |
  • ارجاع به این مقاله ارجاع به مقاله
    RIS EndNote BibTeX APA MLA Harvard Vancouver
  • |
  • اشتراک گذاری اشتراک گذاری
    CiteULike Mendeley Facebook Google LinkedIn Twitter
فصلنامه بیولوژی کاربردی
arrow مقالات آماده انتشار
arrow شماره جاری
شماره‌های پیشین نشریه
دوره دوره 9 (1398)
دوره دوره 8 (1397)
دوره دوره 7 (1396)
شماره شماره 28
شماره شماره 27
شماره شماره 26
شماره شماره 25
دوره دوره 6 (1395)
دوره دوره 5 (1394)
دوره دوره 4 (1393)
دوره دوره 3 (1392)
دوره دوره 2 (1391)
خوشدونی فراهانی, زهرا, خوشدونی فراهانی, فاطمه. (1396). شناسایی ترکیبات موجود در عصاره و اسانس گیاه میخک Syzygium aromaticum. فصلنامه بیولوژی کاربردی, 7(27), 1-7.
زهرا خوشدونی فراهانی; فاطمه خوشدونی فراهانی. "شناسایی ترکیبات موجود در عصاره و اسانس گیاه میخک Syzygium aromaticum". فصلنامه بیولوژی کاربردی, 7, 27, 1396, 1-7.
خوشدونی فراهانی, زهرا, خوشدونی فراهانی, فاطمه. (1396). 'شناسایی ترکیبات موجود در عصاره و اسانس گیاه میخک Syzygium aromaticum', فصلنامه بیولوژی کاربردی, 7(27), pp. 1-7.
خوشدونی فراهانی, زهرا, خوشدونی فراهانی, فاطمه. شناسایی ترکیبات موجود در عصاره و اسانس گیاه میخک Syzygium aromaticum. فصلنامه بیولوژی کاربردی, 1396; 7(27): 1-7.

شناسایی ترکیبات موجود در عصاره و اسانس گیاه میخک Syzygium aromaticum

مقاله 2، دوره 7، شماره 27، پاییز 1396، صفحه 1-7  XML اصل مقاله (664.17 K)
نوع مقاله: مقاله پژوهشی
نویسندگان
زهرا خوشدونی فراهانی email ؛ فاطمه خوشدونی فراهانی
علوم و مهندسی صنایع غذایی-دانشگاه ازاد
تاریخ دریافت: 10 خرداد 1396،  تاریخ بازنگری: 06 آبان 1396،  تاریخ پذیرش: 29 مرداد 1396 
چکیده
میخک یکی از منابع مهم گیاهی از ترکیبات فنلی، آنتی اکسیدانی ، ضد سرطان، ضد درد می باشد که از دیر باز مورد استفاده قرار میگرفته است.با توجه به اهمیت عصاره ها و اسانس ها و کاربرد آن ها در صنایع مختلف به دلیل ویژگی های منحصر به فرد آنها، عصاره و اسانس گیاه میخک استخراج شد و تحت تجزیه شیمیایی قرار گرفت تا ترکیبات شیمیایی عصاره و اسانس آنشناسایی و ارزیابی گردد.استخراج عصاره توسط روش خیساندن انجام گرفت و استخراج اسانس با استفاده از دستگاه کلونجر انجام شد. عصاره و اسانس استخراج شده با استفاده از دستگاه گاز کروماتوگرافی متصل به طیف سنج جرمی (GC/MS) مورد آنالیز قرار گرفتند.هشت ترکیب شیمیایی در عصاره میخک تشخیص داده شد که ترکیبات اصلی آن شامل اوژنول(5/85%)، اوژنول استات (2/3%) و هپتاکوزان (8/1%) بودند. هفت ترکیب شیمیایی در اسانس میخک نیز تشخیص داده شد که اصلی ترین آن ها شامل اوژنول(36/86%) و بتاکاریوفیلن (66/7%) بودند. اوژنول ترکیب اصلی در هر دو عصاره و اسانس بود و بیشترین غلظت از این ترکیب را در میان آنها نشان داد.
کلیدواژه‌ها
"میخک"؛ "عصاره"؛ "اسانس"
موضوعات
فیتوشیمی
عنوان مقاله [English]
Chemical identification of clove (Syzygium aromaticum) extract and essential oil
نویسندگان [English]
zahra khoshdouni farahani؛ fatemeh khoshdouni farahani
food science and technology
چکیده [English]
Cloves an important plant source of phenolic compounds, antioxidant, anti-cancer, anti-inflammatory, which has long been used. According to the importance of extracts and essential oils and the importance of them in various industries due to their unique characteristics, the extract and the essential oil of clove plant were extracted and subjected to chemical analysis to identify and evaluate the chemical constituents of them. Extract was isolated by maseratoin method and isolation of essential oil was done by celevenger. Extract and essential oil were analyzed by gas chromatography in coupled with mass spectrometry (GC / MS). Eight compounds were identified in the clove extract that its main components were eugenol (85.5%), eugenol acetate (2.3%) and heptacosone (1.8%), respectively. Seven chemical compounds were identified in the clove oil which the main ones including eugenol (86.36%) and beta-cariophilic (7.66%). Eugenol was the main combination in both the extract and the essential oils and showed the highest concentration of this compound among them.
کلیدواژه‌ها [English]
"clove", "extract", " essential oil"
مراجع
آمار
تعداد مشاهده مقاله: 560
تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 5,253
صفحه اصلی | واژه نامه اختصاصی | اخبار و اعلانات | اهداف و چشم انداز | نقشه سایت
ابتدای صفحه ابتدای صفحه

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License

Creative Commons License

Journal Management System. Designed by sinaweb.