اثر مصرف کافئین بر افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی

نوع مقاله: مقاله مروری

نویسندگان

1 پژوهشگر/ پژوهشگاه رویان

2 کارشناس آزمایشگاه/ آزمایشگاه دکتر خسروشاهی

3 هیئت علمی

4 استاد و مدرس دانشگاه آزاد قم

5 پژوهشگر

چکیده

مقدمه: کافئین یک ماده شیمیایی و خوردنی است که در برخی غذاها از جمله قهوه، کاکائو، کولا، چای، شکلات و برخی نوشیدنی‌ها یافت می‌شود. با توجه به اینکه مصرف خوراکی‌ها و نوشیدنی‌های حاوی کافئین از جمله شکلات، چای و قهوه در ایران بسیار زیاد می‌باشد و همچنین اثرات مصرف آن روی بیماری‌های قلبی-عروقی هنوز کاملاً شناخته شده نیست، هدف از تحقیق حاضر، مطالعه و بررسی اثرات کافئین روی بیماری‌های قلبی-عروقی می‌باشد.
روش تحقیق: در این مطالعه از روش گردآوری کتابخانه‌ای، جستجو در متون مختلف و مقالات علمی معتبر استفاده شد. همچنین از نقطه نظرات منتشر شده توسط متخصصین ذیربط بهره لازم گرفته شد.
یافته‌ها: نتایج تحقیقات نشان داد که مصرف چای اثرات مضر روی سیستم قلب و عروق ندارد. مطابق نتایج بدست آمده مصرف شکلات هم باعث کاهش فشارخون سیستولی و هم دیاستولی خواهد شد. به طور کلی نوشیدن قهوه باعث افزایش فشار خون، نامنظم شدن ضربان قلب، افزایش کلسترول خون، افزایش سطح هموسیستئین و افزایش خطر حملات قلبی می‌شود. همچنین مطالعات متعددی نامنظم بودن ضربان قلب جنین را ناشی از مصرف بیش از حد کافئین در زنان باردار گزارش کردند.
نتیجه‌گیری: مطابق نتایج بدست آمده، مصرف چای اثرات مضری روی بیماری‌های قلبی و عروقی ندارد بلکه در برخی از موارد نیز اثرات مثبتی هم گزارش شده است. مصرف شکلات، کاکائو و قهوه دارای اثرات مضر روی سیستم قلب و عروق دارد. با توجه به اثرات کافئین روی زنان باردار، مصرف قهوه و مواد حاوی کافیئن باید در دوره بارداری کاهش یابد.

کلیدواژه‌ها

موضوعات


عنوان مقاله [English]

The effect of caffeine intake on the risk of cardiovascular disease

نویسندگان [English]

  • Mehdi Ahmadifar 1
  • Reihane Nateghi 5
1 Royan Institute
چکیده [English]

Introduction:Caffeine is a chemical and edible substance, which is found in some foods, such as coffee, cocoa, cola, tea, chocolate and some drinks. Caffeine is the most widely used drug among people and almost 90 percent of people are using it on a daily basis. Given that taking food and drinks containing caffeine including chocolate, tea and coffee is very high in Iran as well as its effects on cardiovascular disease is still not fully understood; hence, the purpose of this research was to study the effects of caffeine on cardiovascular diseases and to report the results of research conducted in this regard.
Research Methodology: In this study, library collection, searching the scientific literature and papers were used. The views of relevant experts were also examined.
Results:The results showed that using tea has no harmful effects on the cardiovascular system. According to obtained results chocolate consumption will reduce both systolic and diastolic blood pressure. In general, drinking coffee causes increased blood pressure, irregular heartbeat, increased blood cholesterol, increased levels of homocysteine and increased risk of heart attacks. Several studies indicated fetal cardiac arrhythmias caused by excessive consumption of caffeine in pregnant women.
Conclusions: According to the results, green and black tea has no harmful effects on cardiovascular diseases, but in some cases positive effects have also been reported. Consumption of chocolate, cocoa and coffee have harmful effects on the cardiovascular system. Due to the effects of caffeine on pregnant women, consumption of coffee and caffeine should be reduced during pregnancy.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Caffeine
  • cardiovascular disease
  • coffee
  • cocoa